Ernst van der Zee Shihan

karate-img2

In 2023 is Ernst van der Zee Shihan 58 jaar actief in de budo. Hij begon met Kyokushinkai karate bij Martin Gravestijn Shihan. Gelijktijdig trainde hij bij John Bluming Shihan Kyokushinkai karate. In 1968 startte hij met Itosu ryu karatedo, Jodo van de Shindo Muso Ryu en Iaido.

Verschillende systemen
Ernst van der Zee Shihan verdiepte zich in verschillende andere systemen om de verwantschappen en raakvlakken te doorgronden, zoals Goju Ryu, Pentjak Silat, Hapkido, Tai Chi Chuan, Wadokai en Shotokan. Bepaalde elementen daaruit komen terug in het Umi Ryu Karatedo.

Loopbaan
Ernst van der Zee Shihan heeft een indrukwekkende loopbaan in de Budo. Hij gaf 25 jaar trainingen aan politie en heeft ruim 3 jaar gewerkt voor het opleidingscentrum Mobiele Eenheden. Zijn eigen Dojo bestaat sinds 1977. Daar geeft hij nog steeds les.

Leermeester
Ernst van der Zee Shihan heeft in zijn loopbaan kennis gemaakt met diverse grote Japanse Leermeesters. Vanaf 1984 bezoekt hij regelmatig zijn leermeesters in Japan.

Dankwoord
Vanaf deze plaats wil Ernst van der Zee Shihan graag al zijn leraren en in het bijzonder wijlen Martin Gravestijn Shihan bedanken.